Bogens indhold giver en introduktion til folkeskolernes lærerarbejde, herunder de meget forskellige arbejdskulturer, ledelseskulturer og samarbejdskulturer, der findes på mange forskellige folkeskoler i de forskellige kommuner.
Bogen viser den store forskellighed, der findes i de forskellige måder, der arbejdes på i folkeskolerne, herunder kommer bogen bl.a. ind på mange forskellige løsninger på inklusionen af udfordrede børn i forskellige folkeskoler. Bogen kommer ind på flere forskellige inklusionstiltag fra mange forskellige skoler, herunder også om retningslinier, arbejdsgange og dokumentation.
Bogen handler også om teamsamarbejdskulturer, co-teaching, mødekulturer, mødestruktur, teamudviklingssamtaler, kommunikationsstrategier, forældrekommunikation, konflikthåndtering og trivselsfremmende foranstaltninger. Omkring det sidste handler bogen bl.a. om medbestemmelse, deltagelsesmuligheder og fællesskabsfremmende undervisningsaktiviteter.
Mest til (nye) lærere handler bogen også om undervisningsmaterialer, portaler og ekskursioner.
Derudover kommer bogen til sidst ind på særlige situationer som fx dødsfald, alvorlig sygdom, mobning eller brand. Bogen kommer ind på sidstnævnte forhold, fordi det er vigtigt også at vide, hvordan der skal handles, når der opstår sådanne afvigelser fra hverdagen.
Sobre el autor
Han har arbejdet i Folkeskolen i flere årtier. Først som studerende tilkaldevikar i 1990erne. Senere har han som læreruddannet siden 2006 på folkeskoler i 8 af landets forskellige kommuner opnået mange lærerrige erfaringer. Han har på den måde opnået erfaringer fra faste skemaer i 11 forskellige fag med elever fra 0. klasse og op til 10. klassetrin. Især i de seneste 5 år fra 2017 til 2022 har han opnået erfaring med de mange forskellige måder inklusionen af udfordrede børn sker på i forskellige kommuners folkeskoler. Siden 2017 har han deltaget i inklusionsarbejdet gennem ansættelser på 8 folkeskoler i 6 forskellige kommuner. Derudover er han universitetsuddannet kandidat i pædagogik.