La competència digital docent (CDD) és una competència transversal que tot professional de l’educació ha de dominar per poder exercir la seva tasca amb qualitat en el context de desenvolupament tecnològic i canvi metodològic que impera en l’actualitat. Ja hi ha alguns models consolidats que permeten aproximar-se de forma prou detallada a la conceptualització de la CDD, com és el cas del Marc de Referència de la Competència Digital Docent (MRCDD), proposat des de diverses instàncies de la comunitat educativa espanyola i les administracions. Ara bé, existeix encara una mancança a l’hora d’exposar estratègies concretes per a la implementació d’aquests principis a l’aula o d’establir com es pot treballar i desenvolupar la CDD amb docents en formació inicial. Mitjançant 49 activitats didàctiques, en aquest llibre suggerim pistes i tracem indicacions per poder treballar en les diferents assignatures del màster de formació del professorat (MUFP) el desenvolupament de la CDD seguint el MRCDD. Es dirigeix, per tant, a qualsevol agent de la comunitat educativa que vulgui conèixer propostes que es poden aplicar a les aules d’educació superior en els estudis de formació del professorat, tot i que també pot resultar d’interès per a professionals d’altres nivells educatius, així com per a altres agents com ara famílies i la societat en general.
عن المؤلف
Ramon Palau Martín. Doctor en Tecnologia Educativa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Ha fet estades internacionals de recerca en diferents institucions europees. Actualment desenvolupa la seva tasca investigadora i docent en comissió de serveis a la Universitat Rovira i Virgili, exercint-hi la coordinació del màster del professorat, fent docència en aquest màster. És doctorat en tecnologia educativa i investigador sènior al grup de recerca ARGET (Applied Research Group in Education and Technology). Les seves línies d’investigació són la competència digital docent, el flipped learning i la utilització de la sensòrica i la intel·ligència artificial per a la millora dels espais d’aprenentatge i els processos d’ensenyament-aprenentatge.
Jordi Mogas Recalde. Doctor en Tecnologia Educativa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i graduat en Informació i Documentació amb menció en Gestió de Sistemes d’Informació per la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment imparteix docència al Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili (professor associat), als estudis d’Educació de la Universitat Internacional de València (professor adjunt) i al Departament d’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (professor col·laborador). És investigador d’ARGET (Applied Research Group in Education and Technology). Les seves línies d’investigació principals són: entorns intel·ligents d’aprenentatge, entorns virtuals d’aprenentatge i autoregulació de l’aprenentatge.