#html-body [data-pb-style=X6G56L8]{justify-content:flex-start;display:flex;flex-direction:column;background-position:left top;background-size:cover;background-repeat:no-repeat;background-attachment:scroll}In onze hedendaagse maatschappij zien we dat de balans steeds meer overhelt van industrieel naar digitaal werk. De behoefte aan Scrum, als meest tastbare invulling van het Agile paradigma, is daardoor groter dan ooit tevoren.
Deze Scrum Wegwijzer bevat de fundamentele inzichten die mensen, teams en leidinggevenden nodig hebben om hun Scrum vorm te geven en daarmee hun organisaties te hervormen, los van hun specifieke domein of economische activiteit. In dit boek wordt beschreven hoe het Scrum framework is bedoeld en waarvoor het werd opgezet met veel nadruk op het doel van de regels ervan. Daarnaast besteedt het boek de nodige aandacht aan de geschiedenis van Scrum en de Agile beweging. Het is een gids voor iedereen die met Scrum van start wil gaan en voor iedereen die zich onderweg wil heroriënteren.
Deze derde druk van de Scrum Wegwijzer toont alle essentiële elementen van Scrum nu overzichtelijk in één figuur (‘het speelbord van Scrum’). Er werd ook een nieuwe paragraaf toegevoegd, “e Xtreme Development”. De talloze andere, vaak subtiele, verbeteringen tonen dat de auteur voortdurend nieuwe manieren ontdekt om Scrum uit te leggen. . .
Deze Scrum Wegwijzer is een absolute hoogvlieger. Het is goed opgezet, knap geschreven en de inhoud is wonderbaarlijk. Dit is een standaardwerk met het meest complete, en toch beknopte, overzicht van Scrum.(Ken Schwaber, Scrum co-creator)
De auteur, Gunther Verheyen, noemt zichzelf een onafhankelijk Scrum Caretaker, onderweg om met Scrum de werkplek te vermenselijken. Hij past Scrum toe sinds 2003 en publiceerde er twee boeken over. Hij was de partner van Ken Schwaber bij Scrum.org. Hij richtte zijn bedrijf Ullizee-Inc op om op onafhankelijke basis kennis en inzichten in Scrum te verspreiden en is een gewaardeerd trainer, coach en spreker.
Inhaltsverzeichnis
Het Agile paradigma
1.1 Een onontkoombare verschuiving
1.2 De oorsprong van Agile
1.3 Een definitie van Agile
1.4 Het iteratief-incrementeel continuüm
1.5 Agility kan niet gepland worden
1.6 De combinatie van Agile en Lean
Scrum
2.1 Scrum is een open huis
2.2 Scrum, of de betekenis van een naam
2.3 Wat zie ik daar, een gorilla?
2.4 Een framework, geen methodologie
2.5 Het spel spelen
2.6 Kernprincipes van Scrum
2.7 De kernwaarden van Scrum
Doelgerichte tactieken
3.1 Visualisatie van voortgang
3.2 De drie vragen van de Daily Scrum
3.3 Product Backlog refinement
3.4 User Stories
3.5 Planning Poker
3.6 e Xtreme Development
3.7 Sprint-lengte
3.8 Scrum op schaal
De toekomst van Scrum
4.1 De opties geboden door het optionele product
4.2 Scrum stroomopwaarts
Bijlage A: Scrum Begrippenlijst
Bijlage B: Scrum Reference Card
Bijlage C: Literatuur
De auteur