Gebleken is dat ruim 10 procent van de kinderen tussen tien en veertien jaar echt last heeft van faalangst. Dat is heel vervelend; het maakt ze onzeker, het belemmert ze in een harmonische ontwikkeling tot volwassene. Dit boek maakt duidelijk wat je er als ouder samen met je kind aan kunt doen: Hoe herken je faalangst? (ook bij jezelf!). Hoe maak je faalangst bespreekbaar? Hoe kun je ervoor zorgen dat stress minder invloed heeft op het (school)leven van je kind? Hoe kun je stress voorkomen? Help! Mijn kind heeft faalangst biedt oefenmateriaal in de vorm van ontspanningsoefeningen en opdrachten, vragen die je met je kind kunt bespreken, en tips hoe je het contact met de school kunt optimaliseren allemaal praktische handvatten die hun effectiviteit in de praktijk bewezen hebben.
Table des matières
Inleiding.- Faalangst/examenvrees, wat is dat eigenlijk?.- Training of therapie/hulpverlening?.- Faalangst/examenvrees van (t)huis uit.- Heeft mijn kind last van faalangst/examenvrees?.- Begeleiding voor ouders/verzorgers.- Verbinding via de begeleiding door derden.- Begeleiding voor het kind zelf bij spanning en stress.
A propos de l’auteur
Herberd Prinsen heeft een eigen praktijk voor psychotherapie, voor met name pubers, hun ouders en docenten. Verder heeft hij een trainings-en adviesbureau (www.hpc.nu) voor het onderwijs en organisaties in het bedrijfsleven. Hij heeft ruime ervaring op onderwijsgebied; hij was 10 jaar leerlingbegelieder/counselor en tot begin 2009 nog actief als docent biologie, mens &maatschappij. Herberd schreef diverse boeken.