Hvorfor er vi, som vi er?
Hvorfor gør vi, som vi gør?
Hvorfor har vi det, som vi har?
Og hvad kan vi gøre ved det?
‘Det menneskelige væsen’ indeholder betydelig nytænkning med hensyn til de egenskaber, vi besidder fra livets start, samt de egenskaber vi tilegner os – herunder især af traumatisk art – hvordan alt dette på godt og ondt spiller sammen og på forunderlig vis gør os til de unikke væsner, vi nu engang er – hver især.
‘Det menneskelige væsen’ skal ikke opfattes som noget videnskabeligt værk. Tværtimod vil jeg sige. For jeg tror ikke på, at man kommer ret langt med forståelsen af den menneskelige psyke ved at gå videnskabeligt frem. Det svarer til at prøve på at forstå en computers virkemåde ved at dissekere dens mikrochips. Dertil kommer, at jeg er en ren novice med hensyn til psykologisk faglitteratur. Så jeg har ikke andre kilder at henvise til end min egen livserfaring og mit intellekt.
Med venlig hilsen
Leif Bruun
A propos de l’auteur
Det hele startede for efterhånden alt for mange år siden i Esbjerg. Der er jeg født, opvokset og har taget min uddannelse. Først som håndværker, senere som maskinmester. Med det i bagagen drog jeg ud i den store verden. Først et par år som officer i Søværnet med rednings- og inspektionsskib til Grønland og Færøerne, efterfølgende et par år i handelsflåden. Så blev jeg forelsket og gift, hvilket blandt meget andet lykkeligvis medførte 2 børn. Det fik mig til at indskrænke mit univers til det jyske. Det blev nødvendigvis på landjorden, hvor jeg gennem årene har haft flere spændende jobs. Mit hovedjob må siges at være de 12 år, jeg var teknisk chef på et stort slagteri ved Give.
For nogle år siden blev jeg skilt, arbejdsløs og hele min omhyggeligt opbyggede verden gik i opløsning. Heldigvis var børnene på dette tidspunkt så store, at de var godt i gang med deres eget liv. Så i stedet for at sætte mig til at græde over min ulykke, benyttede jeg friheden til at lære mig selv at kende. Det blev til en lang og besværlig vej med psykisk udviklingsarbejde, der har bragt mig ind i hver en krog af mit kringlede sind for at forløse indestængte følelser.
Samtidig med tog jeg en uddannelse som tidslinjeinstruktør. Kombinationen af disse ting, gjorde at jeg udviklede min egen teknik, som jeg kalder Traumeforløsning. Det fik mig til at starte kursusvirksomheden Frit Sind, hvor jeg gennem de sidste mange år, har gjort gode erfaringen med at hjælpe andre mennesker. I dag tør jeg således fastslå, at traumeforløsning er særdeles effektiv til at opløse psykiske uligevægtigheder.
I dag er jeg pensionist, og hvis jeg ikke arbejder med forskellige skriverier eller andet nørdet, går jeg garanteret rundt på golfbanen i Jelling og hygger mig.