L’Iris Chase, una dona de vuitanta-dos anys, viu sola i empobrida a Port Ticonderoga, antic feu de la seva família influent caiguda en desgràcia. A la vegada que s’enfronta a la senectut, l’Iris medita sobre la seva vida, en especial sobre les estranyes circumstàncies de la mort de la seva germana, la Laura, poc després de la Segona Guerra Mundial. Estirar el fil del record fa que la frontera entre el passat i el present comenci a desdibuixar-se, traslladant la protagonista—i el lector—als esdeveniments que van constituir el teló de fons de la seva joventut: la Gran Depressió, les dues guerres mundials, els albors dels moviments sindicals i la publicació pòstuma de «L’assassí cec», la controvertida novel·la atribuïda a la Laura que la va convertir en autora de culte. En aquest llibre, guanyador del premi Booker l’any 2000, Margaret Atwood demostra un cop més la seva insòlita perícia narrativa, ordint un relat bell, inquietant i extraordinàriament sofisticat considerat per molts la seva obra mestra.
«D’una capacitat narrativa impressionant. Amb L’assassí cec Atwood supera fins i tot El conte de la Serventa i Àlies Grace»
«Publisher’s Weekly»
A propos de l’auteur
Margaret Atwood (Ottawa, 1939) és autora de més de seixanta títols, entre els quals obres narratives, reculls de poemes i assaigs. Cal destacar les seves novel·les «Life Before Man» (1979), «El conte de la Serventa» (1985; Quaderns Crema, 2018), «Ull de gat» (1988), «Àlies Grace» (1996; Quaderns Crema, 2019), «L'assassí cec» (2000; Quaderns Crema, 2022)—guanyadora del premi Man Booker—, «Oryx and Crake» (2003) i «Els testaments» (2019; Quaderns Crema, 2020), guanyadora també del premi Man Booker. L'any 2008 va rebre el premi Príncep d'Astúries de les Lletres.