Aquest volum recull els relats de Richard Matheson en els quals es van basar sis capítols de la sèrie de culte La dimensió desconeguda.
Inquietants, impactants i sorprenents, en aquests contes hi podrem trobar capses que contenen insòlits dilemes morals; caigudes fortuïtes a la quarta dimensió; ombres humanes sobre les ales d'avions enlairats a vint mil peus; incendis, telèpates i experiments educatius; astronautes a la recerca de nous planetes habitables o robots boxejadors comandats per perdedors que no llencen mai la tovallola…
Matheson, autor d'obres com Soc llegenda, L'home minvant, La casa infernal, o Duel —que Spielgberg va dur a la pantalla sota el títol El diable sobre rodes—, ens endinsa als relats com si els estiguéssim vivint en primera persona, combinant de manera magistral la quotidianitat i els fets paranormals.
I és que… «Vostè encara no ho sap, però acaba d'entrar a la dimensió desconeguda».
‘La imaginació… els seus límits són només els de la mateixa ment’ Rod Serling
Table des matières
PRÒLEG: Els racons foscos dels carrers mal il·luminats
BOTÓ, BOTÓ – Traducció d’Eduard Castanyo
LA NENA PERDUDA – Traducció d’Edgar Cotes
MALSON A 20.000 PEUS – Traducció de Marina Espasa
MUT – Traducció d’Anna Llisterri
LA NAU DE LA MORT – Traducció de Scheherezade Surià
ACER – Traducció de Martí Sales
A propos de l’auteur
Richard Matheson (1926-2013) va néixer a Nova Jersey. El 1951 va publicar el seu primer relat, «Nascut d'home i de dona», que va marcar l'inici de la seva meteòrica carrera i va assentar les bases de la literatura de terror modern. Va escriure molts guions per a cinema i televisió, i molts dels seus relats es van popularitzar a través de les adaptacions de la mítica sèrie La dimensió desconeguda. A més, algunes de les seves novel·les i històries s'han convertit en pel·lícules de renom, com L'increïble home minvant, El diable sobre rodes, Soc llegenda i Quins somnis vindran. Al llarg de la seva carrera va guanyar diversos premis, entre els quals destaquen el World Fantasy (1976, 1978, 1984, 1990), el Bram Stoker (1990, 1991), el Locus (1990) o el Retro Hugo (2001).