Pensar que podem assolir la igualtat entre dones i homes fent servir el que s’ha anomenat llenguatge inclusiu és una idea polèmica. Si volem entendre per què sovint un home té més rellevància o credibilitat que una dona ens cal analitzar el llenguatge dins el context i i fixar-nos en els significats, valors i relacions de jerarquia que s’estableixen en els nostres actes comunicatius. Això és el que fan Irene Yúfera, Estrella Montolio i Elisa Rosado: ens proposen canviar la manera en què ens relacionem.
«Les propostes en aquest llibre van molt més enllà de la llengua. Hi descobrirem què podem fer en l’àmbit comunicatiu per aconseguir una societat més igualitària.»
M. Carme Junyent
लेखक के बारे में
Irene Yúfera és lingüista, consultora en comunicació i professora associada al Departament d’Educació Lingüística i Literària de la Universitat de Barcelona. També fa classes d’escriptura al Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya i a l’escola de Lolita Bosch.
Estrella Montolio es catedràtica de Llengua Espanyola a la Universitat de Barcelona i experta en comunicació. Ha publicat nombrosos articles i llibres sobre aquest àmbit i fa molta activitat divulgadora en diversos mitjans.
Elisa Rosado és doctora en Ciències de l’Educació i professora i investigadora a la Facultat d’Educació i la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona. Actualment, coordina el Màster de Formació de Professors d’Espanyol com a Llengua Estrangera a la mateixa universitat. Ha participat en nombrosos projectes de recerca sobre adquisició del llenguatge.