Artificialitis no va en contra de la intel·ligència artificial. En absolut! Aquesta eina, fonamental en la cinquena revolució industrial, és indispensable en gairebé totes les dimensions de les nostres vides. Per tant, la lectura és positiva, i la interpretació, favorable… però al mateix temps crítica. Això fa que aquest llibre sigui diferent dels que celebren les excel·lències del suposat miracle digital i també dels que n'ofereixen una visió catastrofista. Josep Lluís Micó retrata les persones que han convertit la intel·ligència artificial en un talismà per solucionar qualsevol problema del present i del futur, sovint sense saber en què consisteixen aquests sistemes o sense valorar els perills que comporten. Són els «malalts d'artificialitis», i per descriure'ls el catedràtic de Periodisme es basa en una abundant documentació, nombroses entrevistes i experiències pròpies i del seu entorn. De fet, la seva filla Irene, de 16 anys, ha introduït al final de cada capítol un comentari atrevit sobre el que hi explica el seu pare, de vegades des de la ironia i en altres ocasions amb més agudesa que els mateixos professionals. Ara veurem si hem sucumbit als cants de l'artificialitis.
Daftar Isi
Conversant, per Elisabet Golobardes
La meva mare contra la barbàrie
Humanitats sense humans
Quin màster hauria d’estudiar Déu?
Pronòstics sobre el passat
L’obvietat més elevada
Intel·ligència ignorant
La implosió laboral programada
Lliçons des de fora de les aules
La veritat de les mil preguntes
El temps real no és real
Una (freda) abraçada de robot
El part dels bessons digitals
La sala de l’espera infinita
Infermeres de laboratori
Pikachu amb americana i corbata
Alguns pianos busquen pianistes
Pares absents, pantalles presents
Artefactes tan exòtics com un llibre
Quan l’art fuig del màrqueting
La gran dimissió
I gràcies
Tentang Penulis
1974, la Font de la Figuera (la Costera).
Periodista, director del diari Regió7 (Prensa Ibérica).
Catedràtic de Periodisme de la Universitat Ramon Llull, ha col·laborat al llarg de la seva carrera amb gegants digitals com Meta o Google en iniciatives d'innovació i desenvolupament.
A més, ha liderat projectes de recerca, tant nacionals com internacionals, i ha obtingut premis en les àrees del periodisme, la investigació i l'assagisme.
És analista de tecnologia i tendències a les principals corporacions i grups de comunicació de l'Estat, com ara Prensa Ibérica, Godó i RTVE.
És autor d'una vintena de llibres, els darrers (Química orgànica, Titulars i reserves i La profunditat de les butxaques) centrats en el periodisme literari i publicats a Saldonar.
També en aquesta editorial va aparèixer l'antecedent d'Artificialitis, titulat Maquinètica.