Totes les espècies, siguin del regne vegetal o animal, s’han adaptat per sobreviure i exerceixen influència sobre la natura: des d’arbres que tenen la capacitat de foragitar rinoceronts fins a una pandèmia causada per virus microscòpics.
Llavors, per quin motiu els éssers humans, presumptament tan racionals, ens dirigim de cap a l’abisme? No som l’organisme viu més desenvolupat del planeta? Com és possible, doncs, que contra tot bon criteri destruïm la Terra i, per tant, les pròpies condicions de vida? Peter Wohlleben respon aquestes preguntes, tot mostrant-nos que estem subjectes a les mateixes regles de joc que la resta d’éssers vius.
Una perspectiva sorprenent de l’enigmàtica naturalesa humana.
Una obra imprescindible per a tots aquells que volen comprendre el lloc dels humans a la xarxa de la vida i actuar per preservar el nostre llegat natural.
Tentang Penulis
Peter Wohlleben (1964) és un gran amant de la natura des de ben petit. Va estudiar enginyeria forestal i va treballar vint anys en un organisme públic de gestió forestal. Actualment dirigeix una acadèmia als boscos d’Eifel i defensa internacionalment la restauració dels boscos primaris. Participa en programes de televisió, dona conferències, imparteix seminaris i ha escrit llibres sobre temes relacionats amb els boscos i la protecció de la natura.
Els seus llibres ‘La vida secreta dels arbres’, ‘La vida secreta dels animals’ i ‘La xarxa secreta de la natura’ han sigut veritables best-sellers i han entusiasmat els lectors de tot el món. Darrerament també publica una revista, ‘Wohllebens Welt’. L’any 2019 li van concedir la Medalla de Baviera a la Conservació de la Natura per transmetre coneixements científics de manera emotiva i poc convencional.