Les innovacions tecnològiques han revolucionat la comunicació. Cada cop són més les persones que s’informen de l’actualitat exclusivament per les xarxes socials de les quals ells mateixos són usuaris. Quin és el problema? Que la xarxa, mitjançant algoritmes, selecciona allò que ens ha d’interessar. Ja no es tracta de ser usuaris crítics, sinó potencials consumidors (d’informació política o de qualsevol altre servei).
Martí Petit ens explica de manera entenedora com funciona el Mercat Únic Digital a Europa i quines implicacions tindrà. Però sobretot situa Catalunya a Europa per analitzar la importància d’aquesta revolució tecnològica i avisar-nos que Catalunya ha d’estar present on es produeixen les lluites de poder per establir polítiques digitals. La creació d’un nou país i d’una manera diferent de comunicar-se passa per les xarxes.
About the author
Martí Petit
És llicenciat en Filosofia, doctor en Ciències de la Comunicació i màster en Relacions Internacionals. Ha estudiat a les universitats de Lovaina, La Sorbona, Cambridge i la London School of Economics.
Sempre ha treballat en recerca aplicada, en l’antiga CCRTV, TV3 i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), on actualment és cap de la Unitat de Projectes de Recerca.