Inexplicablement aïllada per una paret invisible que la separa de la resta del món, que ha quedat petrificat per causes desconegudes, la protagonista es veurà obligada a deixar enrere la seva vida passada i afrontar la supervivència en solitari en una casa d’alta muntanya, només amb la companyia d’alguns animals. L’única alternativa davant la incertesa serà aprofitar tots els recursos al seu abast i adaptar-se als cicles del món natural.
Comparada amb ‘Robinson Crusoe’ i anticipant-se a títols de Cormac Mc Carthy o Marian Engel, la novel·la de Marlen Haushofer aprofundeix en la experiència de l’individu fora de la societat i ha donat lloc a múltiples interpretacions des de l’ecologisme, el feminisme o la filosofia. Publicada el 1963, ‘La paret’ manté encara avui la seva ànima distòpica, amb una escriptura precisa, brillant i hipnòtica.
«Novel·la distòpica brutal i absorbent […] és una de les obres més profundament feministes del segle passat.» — Naomi Huffman, The Atlantic
Mengenai Pengarang
Marlen Haushofer. Nascuda a Àustria el 1920, Haushofer va estudiar filologia alemanya a la Universitat de Viena. Va escriure relats i novel·les, i també obres infantils i juvenils, amb gran èxit. Va guanyar diversos premis literaris fins que, amb ‘La paret’ (1963), va aconseguir un reconeixement unànime de públic i crítica, també internacionalment. En els últims anys, la seva obra s’ha recuperat i valorat novament i se la considera un referent indiscutible en la literatura en alemany del segle xx.