És veritat que cantar ens fa més feliços? Com s’organitza un concert? Per què sempre hi ha algú que arriba tard als assaigs? Ets dels més actius al grup de Whats App de l’orfeó? Aquestes només són algunes de les preguntes que es plantegen al llarg d’aquest llibre escrit des de l’experiència, des de dintre del cor mateix, en què les vivències personals i el coneixement tècnic ens condueixen fins als racons més inhòspits dels cors amateurs de Catalunya. L’objectiu és clar: descobrir tot allò que s’amaga dintre d’un cor i donar quatre idees que potser ens ajudaran a conèixer i millorar la nostra experiència coral.
Over de auteur
David Puertas Esteve és fill, germà i pare de músics. Després d’haver tocat totes les tecles possibles dins del gremi (composició, interpretació, direcció, docència, investigació, producció…) s’ha centrat en la divulgació musical, activitat que desenvolupa des de les aules de l’IES Can Puig de Sant Pere de Ribes i des dels escenaris de tot el país. Col·labora amb els projectes divulgatius de L’Auditori de Barcelona, del Palau de la Música Catalana, del Festival Internacional Pau Casals, de l’Orquestra Camerata XXI, de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, de l’Orquestra de Granollers, de la Camerata Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú, de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, etc. És autor del guió de desenes d’espectacles musicals i d’una dotzena de llibres, entre els quals destaquen ‘100 coses que has de saber de la música clàssica’ (2020), ‘100 coses que has de saber de l’òpera’ (2016, escrit amb Jaume Radigales), ‘Notes de concert’ (2012), ‘Música encreuada’ (2004, amb pròleg de Màrius Serra), ‘Stravinski i ‘L’ocell de foc” (2003) i ‘Mozart i ‘La flauta màgica” (2002), a més de deu edicions de ‘Sidoku: el sudoku musical’, en català, castellà, alemany, neerlandès i japonès. També ha escrit la novel·la ‘El pianista cec’ (2019) i ha presentat l’espai radiofònic ‘El rebost de David Puertas’ a l’emissora Catalunya Música.
Meritxell Tarragó Cruet és directora i mestra de música per la Universitat Ramon Llull-Blanquerna. Com a cantaire, ha format part de diferents cors i s’ha format en direcció coral i orquestral i en tècnica vocal amb Daniel Antolí, Josep Vila Casañas, Júlia Sesé i Xavier Puig. Fa més de vint anys que dirigeix cors i en fa més de deu que lidera el seu projecte personal: la Coral Levare. Actualment també dirigeix el cor jove Kalíope i el cor femení Balaio de Ribes, la Coral Moixaina de Vilanova, el Cor-Orfeó Calafellenc i la Coral l’Harmonia de Valldoreix.