Boken handlar om hur vi i skolan kan använda närområdet, utomhuspedagogiken och lokalsamhället för att skapa variation i vår undervisning.
Boken presenterar resultatet av en undersökning som ger många intressanta infallsvinklar på hur lärare med framgång kan övervinna hindren att komma ut ur klassrummen.
En av slutsatserna i boken är att denna variation av undervisningens former gör stor nytta för de flesta elever.
I den bästa av världar ska vi lärare ge våra elever både kunskaper och minnen för livet.
Om vi alla kan hitta ett nytt sätt att undervisa så har denna boken uppfyllt sitt syfte.
Over de auteur
Fredrik Olsson är en nybliven lärare med många erfarenheter i bagaget. Detta är hans första bok, men säkerligen inte den sista.
Han arbetar just nu som lärare på mellanstadiet i Henån på Sveriges västkust.
I hans CV under utbildning finns allt från språkstudier, journalistik, säkerhatsutbildning för offshore och en lärarexamen.
Han har erfarenhet av olika branscher under sitt arbetsliv, till exempel lantbrevbäring, städning, tunnbrödsbagare, egen företagare, försäljare och nu grundskollärare.
Fredrik brinner för elevers livslånga lärare. Han vill göra skolan till en plats där vi kan nå fram till alla elevers lärande.
Jag vill i denna bok skänka uppskattning till mina tidigare lärare och tränare för att ni bidragit till min intellektuella utveckling. Ett särskild hälsning till mina barn och alla som stått mig nära under livets olika skiften. Tack!