Corre l’any 1911 quan la Keile, una prostituta jueva, coneix l’amor de la seva vida, en Iarme, un expresidiari. La jove parella somia fugir de la misèria del gueto de Varsòvia, on viuen sota l’amenaça constant dels pogroms, així que quan en Max, un antic conegut, els ofereix de participar en els seus negocis lucratius a Amèrica del Sud, no ho dubten ni un moment. Però en Max també se sent atret per en Iarme, i sorgeix un funest triangle amorós que turmentarà la Keile tant als carrers foscos del gueto com a les avingudes d’una gran ciutat nord-americana. En aquesta novel·la brillant, inèdita en català, Singer retrata, amb la mestria de Dickens o Dostoievski, els baixos fons de la comunitat jueva, poblant-los del ric elenc de personatges singulars amb els quals crea un fresc vívid de tota una societat i una època.
«Un autor que va saber traslladar el batec exacte i complex de l’ésser humà i deixar testimoni d’un món exterminat per l’odi sense recórrer a la malenconia de saldo».
J. C. Iglesias, El Periódico
«No hi ha llibre de Singer que no mostri la qualitat d’un contador d’històries, d’un mestre de la creació de personatges i de la suggerent complexitat que resideix en el cor humà».
José María Guelbenzu, Babelia
Over de auteur
Isaac Bashevis Singer (Radzymin, Polònia, 1904 – Surfside, Estats Units, 1991), fill i nét de rabins, va viure al barri jueu de Varsòvia fins el 1935, quan va emigrar als Estats Units. La seva obra, però, sempre va tenir Polònia com a horitzó: el tema recurrent en les novel·les i els contes de Singer és la vida al seu país natal en diferents períodes històrics, particularment el dia a dia a les comunitats jueves. Guardonat amb el National Book Award el 1974 i el premi Nobel el 1978, és autor de les novel·les «A la llar d’un rabí» (1963) i «El Gòlem» (1969), entre moltes altres, així com del recull «Un amic de Kafka i altres contes» (1970).