Eroa puiva romaani suoraan dramaattisen tunnemyrskyn silmästä kuvattuna.
Suomalainen nainen Hollannissa naimisissa saksalaisen kanssa. Aviomiehen päihteidenkäyttö riistäytyy käsistä. Ystävät ja arjen huumori pitävät toivoa yllä, kunnes kotiolojen synkkyys uhkaa sammuttaa viimeisetkin tähdet. ‘Keski-Eurooppa, mitä sinä annat minulle? Jonas, mitä sinä annat minulle?’ On kohdattava kipeä ratkaisu silmästä silmään.
Kehityksen katalysaattorina toimii ystävä Osman ja samalla ihmissuhteiden pakka sekoittuu moneen kertaan. Kuka auttaa, kuka hylkää, kuka lohduttaa? Missä moraali?
‘Tämä kriisijakso on erityisen väkivaltainen tai siis opetusrikas tai siis priorisoiva ja kaiken turhan karsiva ja syvälle käyvä ja tajuntaan iskevä. On pidettävä kiinni siitä viimeisestä elämän liekistä ja huudettava apua. Tämän enempää ei oikein pohjalle pääse.’
On olemassa globaaleja tarinoita. Ja kaikkiin tilanteisiin on kohtalotovereita.
‘Tulevaisuudelle. Malja tulevaisuudelle.’
Over de auteur
Liisa Rauhakoski, filosofian maisteri, s. 1974, asuu Hollannissa. Kasvanut Hyvinkäällä, opiskellut Helsingissä, muuttanut 1996 Saksaan ja 2001 Hollantiin.
Liisa Rauhakoski kirjoittaa henkilökohtaisista kokemuksistaan omaelämäkerrallisia romaaneja, joiden aiheet ja tyyli elävät elämänvaiheiden mukaan. Ulkomailla oleskelun aspektit ja huumori ovat vahvasti läsnä useimmissa teoksissa. Havainnot kerrotaan realistisesti ja avoimesti. Ensimmäinen julkaistu teos, ‘Sitä menee Hollantiin ja alkaa puhua hollantia’, käsittelee Hollannissa asumisen alkuvuosia päiväkirjamerkintöjen perusteella. Toinen romaani, ‘Niin vahva kuin olen’, pureutuu avioeron kriisiin, ihmissuhteisiin ja oman voiman heräämiseen päihdehuuruisessa suhteessa. Työn alla on myös lapsuuden muistojen paketti sekä nuoruuden kasvuvaiheista kertovia tekstejä.