Seminar paper from the year 2015 in the subject Didactics – Theology, Religion Pedagogy, grade: 2, 3, , language: Danish, abstract: En god lærer fortæller historier. Fordi historier er det, som lader eleverne være opmærksomme og hjælper dem at huske (Fuchs, 2015, s. 273).
I vores anden praktik har vi observeret, at mange elever er motiveret og interesseret når der arbejdes med bibelske fortællinger, især lignelser, i kristendomskundskab undervisning. Desværre kunne vi bemærke, at eleverne har haft det svært med at forstå og huske fortællingerne for senere anvendelsen. Imidlertid siger Fælles Mål, at målene for eleverne fra 1-3. klassetrin er, at have viden om centrale bibelske fortællinger og at kunne udtrykke sig om indholdet (Forenklede Fælles Mål, 2015). Desuden viser børn-teologiske eksperimenter til bibelske fortællinger, at børn, i forbindelse med støttende samtaler, kan erhverve sig denne historier (Hoegen-Rohls, 2005). En grundlæggende forståelse for at forstå bibelske fortællinger er allerede til stede ved unge skolebørn. Allerede 6 årige kan identificere den moralske baggrund af en historie, hvis de specifikt bliver spurgt (Johnson & Goldman, 1987). Hvilke metode kan altså anvendes, så at eleverne kan forstå og huske lignelserne?
I sprogundervisningen har vi lavet gode erfaringer med metoden Storytelling i forhold til forståelse og at huske. Werner Fuchs (2015, s. 272) siger imidlertid, at ikke kun sprogundervisningen, men også andre fags undervisning er utænkelige uden Storytelling. Yderligere er der neurovidenskabelig set ikke en mere effektiv metode for databehandlingen i hoved end at kryptere informationer i fortællinger (Fuchs, 2015, s. 26). Og også hos Joachim Jeremias findes, at “[…] konkrete billeder prenter sig fastere i hukommelsen end abstrakt stof” (Jeremias, 1981, s. 11).
Observationerne i vores praktikskole og vores gode første erfaringer med hensyn til Storytelling leder os frem til følgende problemformulering:
Hvordan kan Storytelling som metode understøtte arbejdet med fortællingen om Den fortabte søn (Luk 15, 11), så eleverne opnår viden og færdigheder, som giver dem mulighed for at at reflektere over og udtrykke sig om indholdet og betydningen af den bibelske fortælling?
Melissa Beilecke & Madita Lange
Effekten af Storytelling som metode i forbindelse med fortællingen om ‘Den fortabte søn’ (Luk 15, 11) i religionsundervisningen [PDF ebook]
Effekten af Storytelling som metode i forbindelse med fortællingen om ‘Den fortabte søn’ (Luk 15, 11) i religionsundervisningen [PDF ebook]
Koop dit e-boek en ontvang er nog 1 GRATIS!
Taal Deens ● Formaat PDF ● ISBN 9783668306608 ● Bestandsgrootte 0.7 MB ● Uitgeverij GRIN Publishing ● Stad München ● Land DE ● Gepubliceerd 2016 ● Editie 1 ● Downloadbare 24 maanden ● Valuta EUR ● ID 5242625 ● Kopieerbeveiliging zonder