Hi ha llocs al món que tenen un escreix d’espiritualitat, una connexió inefable amb el cosmos, o amb el que ni es veu ni es toca, o amb els avantpassats, o amb les coses sagrades. Són punts geogràfics que sempre s’han considerat sagrats, per a diverses civilitzacions, per a diverses religions.
Arribar-hi per experimentar aquesta connexió espiritual, sovint trasbalsadora, obliga a escalar una muntanya abrupta o coronar cims solitaris, o bé descendir a profunditats insondables, sempre lluny de la terra plana on la humanitat s’ocupa en les seves tasques quotidianes i trivials.
Ens en parlen els escriptors escollits i comentats per Albert Mestres: Ramon Llull, Eli Espartià, Salimbene Parmigiano, William Wordsworth, Francesco Petrarca, Matsuo Bashō, Isabel de Villena, Jacint Verdaguer, Marian Aguiló, George Sand, Homer, Virgili, Dante Alighieri, Maria de França i Jules Verne.
Antologia d’Albert Mestres.
O autorze
Albert Mestres, nascut el 1960, és escriptor, traductor i director d’escena. Ha publicat poesia, textos dramàtics i assaig. En narrativa ha publicat les novel·les 'Ales de cera’ (1996), 'La ela de Milet’ (1998), 'La tercera persona’ (2001), 'La pau perpètua’ (2006), 'Els colors dels dies’ (2012), 'La novel·la de l’Albert Puig’ (2016) i 'Sentimental’ (2022), i els reculls de contes 'Vides de tants’ (2000) i 'El conte de la llacuna. Mites i llegendes dels indis huave’ (2000). Ha traduït el marquès de Sade, Villiers de L’Isle-Adam, Marcial, T. Landolfi, C. Nodier, G. Steiner, F. Pessoa, A. Baricco, J. P. Sartre, J. M. Synge, Th. De Quincey, J. Racine, J. Ford, P. Aretino, S. T. Coleridge o G. Polet. Ha estrenat diverses òperes, accions poètiques, espectacles i obres de teatre.