Aquest és un llibre que dona arguments als mestres perquè defensa des de la investigació allò que es fa evident en la pràctica escolar. A partir de reflexions sobre situacions quotidianes en aules d’educació infantil, una mestra i una experta en neurociència dialoguen sobre com ens comuniquem, què ens desperta curiositat i com explorem el món, de quina manera captem informació i l’organitzem, com construïm teories; en definitiva, com habitem el món.
La neurociència ens ajuda a entendre com aprenen els infants, com afronten la vida, com reaccionen, com creixen. Ens ajuda a ser millors mestres.
O autorze
Beatriz Fagundo és Doctora en Neurociència Cognitiva, neuropsicòloga clínica i acreditada com a experta en neuropsicologia (COPC). La Dra. Fagundo és una apassionada de l’estudi del cervell i ha dedicat els últims 25 anys a entendre les bases neurals de la memòria, l’atenció, la presa de decisions o les emocions. Ha desenvolupat una intensa activitat docent i investigadora que s’ha traduït en la publicació de articles científics, capítols de llibres, direcció de tesis doctorals, i va ésser guardonada l’any 2014 amb el Award Cost Action Scientific Meeting and Training School de la European Cooperation in Science and Technology; el 2013 amb el Early Career Investigator Award de la Academy for Eating Disorders i des de l’any 2019 forma part del Comitè d’Experts 'DIGITAL MEDIA AND HUMAN WELL-BEING’, creat per la European Commission per a l’estudi dels efectes de les noves tecnologies al cervell.
Montserrat Pedreira, doctora en educació, mestra d’educació infantil i primària a l’escola pública durant prop de 20 anys, formadora de mestres en l’àmbit de la didàctica de la ciència i creadora dels espais de ciència en lliure elecció per a les primeres edats: Niu de ciència (Museu de Ciències Naturals de Barcelona), Lab 0_6 (Facultat de Ciències Socials de Manresa) i Explora 0-6 (Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya). Actualment dirigeix el Grau en Mestre d’Educació Infantil a la Facultat de Ciències Socials de Manresa (UVic-Universitat Central de Catalunya).