Aquest volum presenta materials imprescindibles per explicar, treballar i estudiar cadascuna de les 19 obres del període medieval que formen part del temari de la matèria d'Història de l'Art de segon de Batxillerat. A més d'una anàlisi historicoartística comprensible, rigorosa i actualitzada, incloent-hi la informació més rellevant i les referències bibliogràfiques més recents, l'usuari (ja sigui docent o estudiant) hi trobarà una sèrie d'activitats, creatives i transversals, que han estat formulades tenint en compte les competències (generals de Batxillerat i específiques de la matèria), els objectius, els continguts i les activitats d'avaluació que determina el Decret 142/2008. Però també en la línia de les noves propostes competencials de la LOMLOE. Aquests materials s'han dissenyat perquè al professorat li resulti fàcil utilitzar-los i implementar-los en les seves programacions (tant en la general de l'assignatura com en la de l'aula) i perquè a l'alumnat l'estudi d'aquesta disciplina li sigui atractiu i estimulant.
Sobre o autor
Esther Lozano López és doctora en Història de l’Art per la Universitat Rovira i Virgili, Ha impartit docència en diverses Universitats catalanes (Ud G, UAB i URV). És professora-tutora de la UNED, funcionària de Secundària i des de 2017 treballa en ENTI_Escola de Noves Tecnologies Interactives de la UB. A més, és formadora de Cursos per al Professorat de la Generalitat de Catalunya a través de l’ICE de la URV. Ha estat convidada a impartir ponències en Universitats nacionals i internacionals i és membre de diversos grups de recerca com a TEMPLA, Estudis Culturals-Ud G, m Edu Tarraco, coordina, amb Marta Serrano, Ars Memoriae.
Marta Serrano Coll és doctora en Història de l’Art per la Universitat Rovira i Virgili, on imparteix docència des de 2006 i on ha organitzat simposis i congressos, alguns de caràcter internacional. Ha estat beneficiària de beques de recerca que li han permès desenvolupar estudis a l’estranger, com Anglaterra, França o Itàlia, l’última de les quals ha estat com Chercheur Invité el 2017 a l’Institut National d’Histoire de l’Art de París. La seva preocupació per la disciplina i com encaixar-la amb la docència i les necessitats de la societat l’han portat a coordinar des de 2012 més de sis seminaris, alguns amb l’objectiu d’establir vincles entre secundària i universitat, ara consolidats amb el grup Ars Memoriae, que coordina amb Esther Lozano.
Àngel Gasol Señorón és llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili i màster en Museologia i Gestió del Patrimoni Cultural (UB). Treballa com a professor a l’ensenyament secundari. Les seves línies d’investigació actuals són: recerca sobre l’ensenyament de la història i la història de l’art en la secundària; recerca sobre els convents del Camp de Tarragona; recerca sobre el patrimoni perdut en la darrera guerra civil espanyola i recerca sobre patrimoni oral de les comarques tarragonines.