En el context d'una dura crisi econòmica i una profunda crisi institucional, cal replantejar i actualitzar el discurs ètic tradicional en l'administració pública Actualment, s'ha arribat a un punt en el qual els ciutadans ja no creuen que l'Administració pública i els valors puguin encara anar agafats de la mà. L'afebliment de la confiança de la ciutadania tant en les seves entitats administratives com en els seus representants és cada dia més fort.
En aquest llibre es plantegen d'un costat els motius d'aquesta situació i de l'altre diverses eines i mecanismes per tornar a lligar els valors i l'administració pública i la governança. Administració pública i valors presenta els diversos sistemes de control i de sanció i les pràctiques que se'n fan tant a nivell nacional com internacional, les polítiques de recursos humans i els valors de la UE, les infraestructures ètiques d'arreu d'Europa i unes conclusions i reflexions finals sobre cada un dels temes tractats.
Sobre o autor
Francisco Longo és professor a la Universitat Ramon Llull. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, les seves àrees d'interès són la gestió pública, la gestió estratègica de recursos humans i el govern local.
És membre del Comitè d'Experts en Administració Pública de les Nacions Unides i ha assessorat diversos governs i administracions públiques com el govern d'Espanya, el govern basc o el govern català. Adrià Albareda (Barcelona, 1985) és investigador de l'Institut de Governança i Direcció Pública d'ESADE. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració (UAB) i màster en Relacions Internacionals (IBEI). Ha publicat articles sobre el funcionament de xarxes reguladores de la UE i un llibre sobre els models de governança de les addiccions a Europa. El seu interès se centra en la relació entre món públic i privat, el rol dels grups d'interès i els seus efectes sobre la qualitat i la legitimitat de les polítiques públiques