Una catàstrofe. Un cop més, l'agost ha passat volant. És l'hora violeta. A la platja d'Altafulla quatre amics aprofiten per fer l'últim bany de l'estiu. Al cel s'hi mou un gran núvol de tempesta. Un fil de lluna apareix i desapareix a cada moment. El Pitus, que sempre va a la seva, s'ha tret el banyador i s'ha posat de cap per avall. El Marcel, el narrador d'aquesta història, només vol que arribi la nit per trobar-se d'amagat amb la Guida, l'enigmàtica germana de l'Enzo.
El Júnior, que no ha fet l'estirada ni sembla que vulgui fer-la, gaudeix de les onades com quan tenia deu anys. L'únic que no es banya és l'Enzo. Per alguna raó que desconeixem, s'ha quedat assegut a la vora, jugant amb una pedra a la mà. El Marcel el mira un moment i l'Enzo li torna la mirada. De tant en tant, un llampec il·lumina el capvespre. Uns instants més i l'estiu ja s'haurà acabat. Potser és el moment, doncs, de tornar al principi i donar una mica més de temps a aquest grup de nois, abans no es facin grans del tot.
Sobre o autor
Pep Puig, terrassenc, o això diuen els que no el coneixen. Ja fa uns quants anys que va publicar la seva primera novel·la, L'home que torna, que va guanyar el Premi Jove Talent Fnac i va gaudir d'una molt bona acollida per part de la crítica i dels lectors. Després van venir Les llàgrimes de la senyoreta Marta, el recull de contes L'amor de la meva vida de moment (L'Altra, 2015) i La vida sense la Sara Amat, que va guanyar el Premi Sant Jordi de novel·la el 2015 i s'ha dut al cinema. Encara que ell ha arribat a la conclusió que les novel·les juvenils no existeixen, o que en el fons totes les novel·les són juvenils, podríem considerar Caminant junts per la lluna com la seva primera obra juvenil.