La cura és un pilar essencial de la civilització, però no dels interessos de la política. La cura ha quedat menystinguda i relegada a l’àmbit privat i en mans de les dones i altres grups marginalitzats.
A Qui se’n cuida?, Tronto explora la «crisi de la cura» a les societats industrials, i observa que el mercat lliure converteix la cura, i les persones que la donen i la reben, en subjecte d’explotació. A través de l’anàlisi socioeconòmica, qüestiona el mantra de la mercantilització de la cura, i insta que repensem qui n’és responsable i que reconeguem el paper fonamental de les institucions per garantir que qui necessita la cura en rebi. Tronto recomana que el treball de cura sigui considerat com una responsabilitat governamental per tal de fer-lo més valorat, més segur i més democràtic.
Despre autor
Joan C. Tronto (Minnesota, Estats Units, 1952) és professora de ciències polítiques a la Universitat de Minnesota, i abans va ser professora d’estudis de gènere i ciència política al Hunter College i al Graduate School de la Universitat de Nova York.
Després de graduar-se el 1974 al Oberlin College, va cursar un màster (1976) i va realitzar un doctorat (1981) a la Universitat de Princeton.
Els camps d’investigació de Tronto van des de les teories polítiques, el gènere i l’ètica de la cura fins al pensament polític. Actualment treballa qüestions relacionades amb teoria política feminista, les dones a la política i aspectes relacionats amb la diversitat.
Els seus escrits més importants tenen a veure amb l’ètica de la cura.