Estripar la terra exposa les mentides del món rural i fa una reflexió de la percepció enganyosa que tenim del nostre entorn. A través de diversos capítols, i en un format inspirat en el manifest, Dunyó estimula el lector a repensar com ens relacionem amb el temps, la terra i el que hi produïm. L’autor analitza també les nostres formes de consum i el vincle amb el nostre estil de vida, mentre rebutja la sobreexplotació, la pressa i la violència contra la natura i contra nosaltres mateixos.
Amb un llenguatge evocador i poètic, però alhora amb un estil provocador i sense complexos, ens fa replantejar les prioritats per combatre els discursos de la lògica del capitalisme.
És una obra imprescindible per conèixer i entendre aspectes al voltant de la diversitat, l’equilibri i la sostenibilitat que ens farà qüestionar les nostres pròpies dinàmiques i passar a l’acció.
Despre autor
Pol Dunyó i Ruhí (Vilassar de Dalt, 1989) és pagès agroecològic de professió i vocació, autodidacte i que treballa amb tracció animal i amb criteris de maneig holístic. És secretari de l’Associació Catalana de Tracció Animal (ACTA).
Apassionat de la vida al camp i dels entorns rurals, té el sentiment que estem perdent bona part del que necessitarem en un futur molt immediat. Gaudeix també de la lectura, l’escriptura i la divulgació d’aspectes relacionats amb el seu entorn laboral i el dia a dia del seu ofici. Entén que la paraula escrita es manté en el temps i és capaç de remoure el pensament, les emocions i tot allò que ens envolta.