Tämä runokirja on syntynyt tutkija-taiteilija Raisa Fosterin (FT) ja Tampereen kaupungin ylläpitämän kehitysvammaisten toimintakeskus Wärjäämön yhteistyönä.
Foster toteutti yhdessä teatteri-ilmaisun ohjaajan Jarmon Skönin ja Wärjäämön yhdeksän kehitysvammaisen työntekijän kanssa tutkimuksen, jossa tarkasteltiin teatterin ja tanssin keinoin omaa minuutta ja maailmaa. Tutkimus oli osa Koneen Säätiön rahoittamaa Art-Eco-tutkimushanketta (2015-2017).
Tämän kirjan runot on tiivistetty tutkimuksen päiväkirja- ja haastatteluaineistoista. Kirja on tutkimusraportti kehitysvammaisten ihmisten kokemuksista: erilaisuudesta, tavallisuudesta, tanssista, draamasta, rakkaudesta, kosketuksesta, rohkeudesta ja herkkyydestä.
Despre autor
Filosofian tohtori Raisa Foster (s. 1976) on vapaa tutkija-taiteilija. Hän väitteli filosofian tohtoriksi Tampereen yliopistossa vuonna 2012. Hänellä on myös dance animateur -tutkinto Melbournen yliopistosta Australiasta sekä taiteen maisterin tutkinto Aalto yliopistosta. Foster on kehittänyt taiteellis-pedagogisen tanssi-innostamisen menetelmän, teoretisoinut tunnustuksen pedagogian ja kehittänyt taideperustaisen eragrafia-tutkimusmenetelmän. Foster yhdistelee taiteellis-pedagogisessa työskentelyssään ennakkoluulottomasti perinteisempiä laadullisen tutkimuksen tiedonmuodostuksen tapoja monitaiteelliseen työskentelyynsä. Vuosina 2015-2017 hän on johtanut Koneen Säätiön rahoittamaa Art-Eco-tutkimushanketta.