La música fa millors les persones i la societat? Al llarg del temps, els filòsofs s'han plantejat aquesta qüestió amb un gran escepticisme. Alicja Gescinska afirma que la música escampa una influència positiva sobre nosaltres i pot tenir un paper important en el nostre desenvolupament personal i ètic. Avui, però, té poca rellevància en l'educació i la vida quotidiana, i la considerem només una font de relaxació, entreteniment o consol.
En aquest assaig tan lúcid i clar en les formes i en els continguts, Gescinska assegura que la música és un dels fonaments de la nostra existència: ens fa més empàtics i estimula l'experiència creativa humana. La música dona forma al nostre lloc al món i sempre ens fa sentir a casa.
Об авторе
Alicja Gescinska. Nascuda a Varsòvia el 1981, la seva família va fugir de Polònia quan ella tenia set anys. És una de les filòsofes joves més destacades de Bèlgica i els Països Baixos. Amb la seva primera novel·la, Een soort van liefde (Una mena d'amor, 2016), va guanyar el premi belga al millor debut. Va presentar el programa de televisió Wanderlust, en què conversava amb científics, filòsofs, escriptors i artistes internacionals. Ha donat classes de filosofia i de política europea en diverses universitats d'Estats Units (Princeton, Amherst College) i Europa.