Els meteorits, els canvis en l'activitat solar o el moviment dels continents són factors que han alterat les condicions de vida en el planeta Terra. D'uns anys ençà, però, el responsable directe d'aquestes alteracions és l'ésser humà. Amb l'esclat de la població, la revolució industrial i la tecnologia nuclear, els humans incidim directament en les condicions del planeta. Estem davant una nova era geològica, l'Antropocè.
Daniel Closa parla d'un tema tan incòmode com necessari, la fi del nostre món. I no d'aquí a milions d'anys, sinó que gairebé es pot albirar a l'horitzó. Per revertir la situació, o almenys mitigar-ne les conseqüències, cal prendre consciència que són necessàries mesures globals. Estarem a l'alçada d'un repte d'aquesta magnitud?
Об авторе
Daniel Closa: Nascut a Barcelona el 1961, és doctor en biologia i investigador del CSIC. Actualment dirigeix un grup de recerca a l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona. És autor de nombroses obres de divulgació científica, com Blocs de ciència, 100 enigmes que la ciència encara no ha resolt, 100 mites de la ciència, Triviacat Ciència, 100 preguntes sobre el càncer (amb Salvador Macip) o 100 secrets dels oceans (amb Esther Garcés). A més ha escrit diverses noveŀ les, entre les quals destaca El camí de la pesta (Premi Sebastià Juan Arbó), publicada per Capital Books.