La novel·la autobiogràfica més íntima de l'autora de Les petites virtuts.
Lèxic familiar és el retrat dels Levi, família jueva i antifeixista que va viure a Torí, de 1930 fins a 1950. La Natalia, una de les filles del professor Levi, va escriure un llibre fascinant, una narració autobiogràfica que reflecteix la història de la Itàlia antifeixista, on les anècdotes quotidianes es barregen amb reflexions profundes sobre la llibertat i la consciència de si mateixa. Amb aquest llibre, el talent de Natalia Ginzburg arriba a la seva expressió més lliure. El lector hi trobarà una novel·la precursora de la narrativa del jo, on la matèria literària es conjuga a partir de la pròpia vida i la realitat de l'autora.
‘Un llibre impressionant, una ‘novel·la’ autobiogràfica de joventut, un gran exemple de literatura del jo del segle XX.’
Manuel Rodríguez Rivero, Babelia
‘Ginzburg és una observadora irònica, perspicaç, delicada i minuciosa; el testimoni conscient i lúcid de la seva època.’
Mercedes Monmany, ABC
‘La literatura de Ginzburg ens convida a tornar-hi sovint […] N'estic enamorada.’
Eva Piquer, Ara
‘Els escrits de Natalia Ginzburg es manifesten amb sobrietat i delicadesa.’
Qué Leer
Об авторе
Natàlia Ginzburg va néixer el 1916 a Palerm. La seva família es va traslladar a Torí, on no va anar a l'escola, sinó que es va educar a casa.
Durant tota la seva vida va ser una persona compromesa amb la resistència clandestina contra el feixisme. Un dels moments que van marcar la seva existència, de fet, va ser la mort del seu primer marit, Leone Ginzburg, a causa de les tortures de la policia. Ginzburg, de qui en va adoptar el cognom, va formar part, com la Natalia, del grup d'intel·lectuals que va fundar la prestigiosa editorial italiana Einaudi.
Natalia Ginzburg és un dels noms principals de la literatura italiana del segle XX. Entre les seves obres més destacades s''hi troben Les petites virtuts (1961) i Lèxic familiar (1963). Molt activa políticament i culturalment, va viure la postguerra, la pobresa, la fam i la persecució del feixisme. Va morir a Roma el 1991.