Den centrala guiden till bitcoins historia, egenskaper, användningsområden och framtid
I Bitcoinstandarden går ekonomen Saifedean Ammous igenom pengars fascinerande historia och utforskar vad som givit olika historiska varianter av pengar dess monetära roll, varför de tappade sin monetära roll, vad det lär oss om vilka egenskaper som pengar bör ha och vilka fördelar bitcoin har jämfört med dessa tidigare former av pengar. Ammous belyser de ekonomiska, sociala, kulturella och politiska fördelarna med sunda pengar framför osunda pengar i syfte att främja en insiktsfull diskussion om den potentiella roll bitcoin kan spela i framtidens digitala ekonomi. Snarare än att vara en valuta för kriminella eller ett massivt, billigt betalningsnätverk argumenterar den här boken för att bitcoin är ett decentraliserat, politiskt neutralt och oberoende alternativ till nationella centralbanker, med enorma implikationer för individuell frihet och välstånd. För den som letar efter djup och tydlig kunskap om denna nya sorts digitala pengar är Bitcoinstandarden det mest centrala verket.
‘Bitcoinstandarden borde vara obligatorisk läsning i dagens moderna samhälle. Den ger en koncis och sammanhängande beskrivning av penningteori, pengars historia, praktisk ekonomi och dess inverkan på företagande, kultur och samhällsekonomi. Boken ger den kanske bästa beskrivningen hittills av vikten av sunda pengar och av farorna förknippade med svaga valutor. Bitcoinstandarden avlivar på ett skickligt sätt myterna om modern penningteori och de defekta idéer som dominerat den fiat-ekonomiska skolan sedan nittonhundratalets början.’
– Från förordet av Michael Saylor, Styrelseordförande och VD för Micro Strategy
About the author
Saifedean Ammous är en oberoende forskare som forskar om bitcoin och ekonomi och undervisar om den österrikiska skolan på sin webbplats: www.saifedean.com. Han var professor i ekonomi vid Lebanese American University och medlem av Centre for Capitalism and Society vid Columbia University. Där tog han också sin doktorsexamen (Ph D) i hållbar utveckling.