Des que es va publicar per primera vegada, el 1976, fins a l'actualitat, Naixem de dona ha suposat una revolució en la manera com pensen les dones sobre la maternitat i el seu alliberament. Explorant la pròpia experiència com a dona, poeta, feminista i mare, Adrienne Rich combina una àmplia recerca sobre antropologia, teoria feminista, literatura i psicologia amb un incansable qüestionament sobre ella mateixa. El resultat és una obra que, tal com indica Eula Biss, autora guanyadora del National Book Critics Circle Award, en un pròleg nou i commovedor, «palesa les pràctiques culturals, mèdiques i econòmiques que defineixen la maternitat, i exposa de quina manera la nostra experiència quotidiana de la maternitat pren forma segons aquesta institució persistent». Amb una introducció de la periodista Dani Mc Clain que contextualitza l'obra, la saviesa i la intuïció de Naixem de dona ressonen avui tant com ho van fer quan es va escriure.
Om författaren
Adrienne Rich (Baltimore, 1929 – Santa Cruz, 2012). Poeta nord-americana, assagista influent, feminista radical i, sens dubte, una de les intel·lectuals més rellevants dels segles XX i XXI.
Va escriure més d'una vintena de llibres de poesia i és autora també de diversos assaigs recollits als volums On Lies, Secrets, and Silence: Selected Prose, 1966-1978 (1979), Blood, Bread and Poetry: Selected Prose 1979-1985 (1986) i A Human Eye: Essays on Art in Society (2009), i del llibre Of Woman Born: Motherhood as Experience and Institution (1976), que s'ha convertit amb el temps en un dels grans clàssics del feminisme.
La seva obra i el seu compromís amb els moviments socials l'han convertida en una de les figures clau per entendre el moviment feminista dels anys seixanta i setanta del segle xx i més enllà.