Publieke organisaties zien in design thinking een nieuwe en beloftevolle aanpak om maatschappelijke vraagstukken mee aan te pakken, maar hoe wordt de samenwerking tussen designers en publieke organisaties ook echt succesvol?
Wereldwijd worden met design thinking betekenisvolle oplossingen gevonden voor taaie maatschappelijke vraagstukken. De praktijk van publieke organisaties lopen niet altijd synchroon met de methoden, de technieken en de mentaliteit van design thinking. Dit boek biedt handvatten om ervoor te zorgen dat een zorgvuldig doorlopen design-thinkingtraject daadwerkelijk tot de gewenste verandering leidt binnen een publieke organisatie.
Aan de hand van een methodisch kader en een groot aantal aansprekende voorbeelden geeft dit boek weer hoe de praktijk van designers en publieke organisaties, zowel op de werkvloer als bestuurlijk, verbonden kan worden. Daarbij gaat het niet om de verschillen tussen designers en publieke organisaties op te heffen, maar om deze productief te maken. Dit boek helpt om de juiste context te creëren voor een impactvol design-thinkingtraject met en binnen publieke organisaties.
เกี่ยวกับผู้แต่ง
André Schaminée werd opgeleid tot planoloog, verdiende zijn sporen als entrepreneur in de culturele sector en als projectmanager in grote ruimtelijke projecten. Sinds 2007 werkt hij bij het Nederlandse organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Daar was hij één van de oprichters van een designnetwerk, waarbij organisatiewetenschap en design worden gecombineerde in een vernieuwende propositie.
Met dit netwerk heeft hij een brede portefeuille opgebouwd. Met design thinking voorzag hij een groot aantal sociaalmaatschappelijke vraagstukken rond onderwerpen als ruimtelijke ontwikkeling, voedsel en zorg van verrassende en betekenisvolle oplossingen.
André treedt frequent op als gastdocent, onder meer aan de Design Academy Eindhoven en de Nyenrode Business Unversiteit.