Vi vil med denne bog gerne videregive historien om vores bedsteforældre, der voksede op i en brydningstid. De formåede at gribe mulighederne og udfordringerne i de nye strømninger, Grundtvigianismen og nye erkendelser i kølvandet på Darwin.
De nye strømninger på skoleområdet satte også sit stærke præg i familien. Højskoleopholdene fik en stor betydning for deres åndelige udvikling. De fleste af deres børn fik en uddannelse, hvilket var nyt.
Kvinderne i familien fik på et tidligt tidspunkt en uddannelse som enten vinterskolelærerinder, eller senere som lærerinder. Her kom inspirationen fra Hoven i Midt-Vestjylland hvor en af de første kvindehøjskoler blev startet i slutningen af 1800-tallet
Mændene fik typisk en landbrugsuddannelse eller en højere uddannelse.
Bogen fortæller en historie, der viser den kærlige ballast børnene fik hjemmefra og ikke mindst friheden og lysten til at debattere mange kulturelle og politiske spørgsmål.
เกี่ยวกับผู้แต่ง
Ole Brun Madsen
Datalog fra Københavns Universitet 1967, Stifter og leder af Datalogilaboratoriet på Arkitektskolen i København 1967-1974. Medvirkende til start af Datalogiuddannelsen i Århus 1969. Afdelingsleder på RECAU fra 1972. Projektleder CENTERNET-projektet 1977. Fælles projektleder CENTERNET og PAXNET 1979-1981 og for for PAXNET frem til 1992.
Leder af Datanetsektionen, JTAS fra 1981. Leder af strategi for infrastruktur JTAS/TDC fra 1992.
Professor distribuerede realtidssystemer Aalborg Universitet 1999. Leder af Center for Netværksplanlægning 2004. Professor Emeritus fra 2010.
Har været editor af flere familie bøger