Dit boek helpt professionals om Routine Outcome Monitoring (ROM) op een effectieve manier in te zetten. Het laat zien hoe je met behulp van ROM tot betere én kortere behandelingen komt, iets waar elke cliënt recht op heeft.
Snel succes met ROM biedt heldere nationale en internationale praktijkvoorbeelden, wetenschappelijke onderbouwing en handreikingen in toegankelijke taal. Voor wie meteen aan de slag wil bevat het boek een gespreksleidraad voor het introduceren en terugkoppelen van behandeluitkomsten met behulp van motiverende gespreksvoering.
Snel succes met ROM bestaat uit elf hoofdstukken. De eerste hoofdstukken onderbouwen de inzet van ROM bij psychiatrische en psychologische behandelingen, waarna de volgende ingaan op de praktische gevolgen voor de behandelpraktijk, zoals vragenlijsten, beschikbare software en verplichtingen en vrijheden. Belangrijke leidraad is het gesprek met de cliënt over ROM: wat draagt het bij aan de behandeling, hoe
ga jeom met weerstand en hoe maak je getallen begrijpelijk voor de leefwereld van cliënten? Het boek wordt afgesloten met een gespreksleidraad voor het introduceren en terugkoppelen van ROM-resultaten aan de cliënt op basis van motiverende gespreksvoering waarmee professionals meteen aan de slag kunnen.
Daarmee is Snel succes met ROM het handboek voor professionals die cliënten behandelen in de GGZ. Tegelijkertijd kunnen ook managers, onderzoekers en projectleiders profiteren van de informatie en handreikingen uit dit boek.
สารบัญ
1 Waar is ROM goed voor?.- 2 Uitkomsten bepalen.- 3 Gepast gebruik van de ggz.- 4 Leren van ROM.- 5 Verplichtingen en vrijheden.- 6 meetinstrumenten.- 7 Meetinstrumenten afnemen.- 8 Randvoorwaarden.- 9 Benchmarken.- 10 Leren van uitkomsten.- 11 Uitkomsten terugkoppelen met motiverende gespreksvoering.
เกี่ยวกับผู้แต่ง
Suzan Oudejans is onderzoeker en adviseur op het gebied van ROM en effectiviteit. In 2009 rondde ze haar proefschrift over leren van ROM in de verslavingszorg af. Ze is auteur van een aantal hoofdstukken en publicaties over ROM en benchmarken. Hiernaast is ze gespecialiseerd in methodologie, statistiek en vragenlijstconstructie.
Masha Spits is onderzoeker en adviseur op het gebied van ROM en effectiviteit. Zij was projectmedewerker bij één van de eerste Nederlandse ROM-projecten in de verslavingszorg. Hiernaast is ze gespecialiseerd in opinieonderzoek over de GGZ, stigmatisering en preventie.
In 2010 richtten Suzan en Masha onderzoeksbureau Mark Bench op. Het bureau is gespecialiseerd in ROM en benchmarking in de GGZ.