«Albert Mestres és l’escriptor més subversiu de la literatura catalana.» — Bernat Puigtobella
La jove Madroneta, ingènua i amb el cap ple d’idees romàntiques, és filla de Francesc Renart i Arús, un arquitecte important a la Barcelona de 1840. Quan Joaquim Rubió i Ors, fill d’impressors i poeta de moda, veu en ella la possibilitat de l’amor i alhora del seu ascens en l’escala social, Madroneta respira alleugerida i confiada: es casaran per amor. Però les coses no seran tan fàcils per a la parella ja que el pare s’oposarà frontalment al seu matrimoni.
La Madroneta i en Quimet creixen i s’enamoren en una Barcelona que impulsa grans projectes urbans però que viu sacsejada pels conflictes socials i polítics. Engabiada entre les muralles, que aviat s’enderrocaran, la ciutat esclata periòdicament amb revoltes populars i enfrontaments militars als seus carrers. Albert Mestres crea una gran història d’amor basada en personatges històrics —d’estaments, ambicions i destins diferents— i recrea vivament l’educació sentimental d’aquella època, en què el desig, la llibertat i l’amor quedaven limitats per les obligacions socials.
«Al meu cap es van creuar la novel·la de Henry James Washington Square i un episodi de la vida sentimental del poeta Joaquim Rubió i Ors, i em vaig submergir en el món del romanticisme.» — Albert Mestres
Yazar hakkında
Albert Mestres, nascut el 1960, és escriptor, traductor i director d’escena. Ha publicat poesia, textos dramàtics i assaig. En narrativa ha publicat les novel·les ‘Ales de cera’ (1996), ‘La ela de Milet’ (1998), ‘La tercera persona’ (2001), ‘La pau perpètua’ (2006), ‘Els colors dels dies’ (2012) i ‘La novel·la de l’Albert Puig’ (2016), i els reculls de contes ‘Vides de tants’ (2000) i ‘El conte de la llacuna. Mites i llegendes dels indis huave’ (2000). Ha estrenat diverses òperes, accions poètiques, espectacles i obres de teatre. Ha traduït el marquès de Sade, Villiers de L’Isle-Adam, Marcial, T. Landolfi, C. Nodier, G. Steiner, F. Pessoa, A. Baricco, J. P. Sartre, J. M. Synge, Th. De Quincey, J. Racine, J. Ford, P. Aretino, S. T. Coleridge o G. Polet. Actualment és professor de l’Institut del Teatre de Barcelona.