Els 13 rellotges és una faula per a adults i un conte fantàstic per a infants. Escrita amb un estil poètic i cadenciós, farcit de delicioses rimes internes, ens explica la història del duc del Castell del Taüt, que viu amb la seva neboda, la bella Saralinda. Els tretze rellotges del castell s'han aturat a tres quarts i cinc de cinc perquè el duc ha matat el Temps. Tot canvia quan un trobador misteriós anomenat Xingu arriba al castell, i amb l'ajuda del voluble i oblidadís Gòlux intentarà superar la prova titànica que li imposa el duc: aconseguir mil pedres precioses en noranta-nou hores i retornar quan els rellotges que no toquen mai les cinc marquin aquesta hora.
Escrit el 1950, aquest preciós relat destil·la tendresa i ironia a parts iguals. Amb un magistral domini del llenguatge, James Thurber crea un món màgic poblat de personatges inoblidables, les peripècies dels quals es troben a mig camí entre els contes dels germans Grimm, les faules de Jean de La Fontaine i la saga d'El senyor dels anells de J. R. R. Tolkien.
Per a aquesta edició s'han recuperat les il·lustracions originals de Marc Simont.
‘Ningú és capaç descriure una faula, un conte de fades, una història o una llegenda com el senyor Thurber.’
The New York Times
‘Un dels grans llibres infantils del segle XX.’
Neil Gaiman
Yazar hakkında
James Thurber (1894-1961) és un dels millors narradors nord-americans. Gràcies al seu amic E. B. White va entrar a treballar al The New Yorker, on es va convertir en un dels noms clau de la mítica publicació gràcies als seus articles i a les seves característiques il·lustracions. Es va moure al cercle més exquisit de la literatura nord-americana, juntament amb autors com Truman Capote o Dorothy Parker i va rebutjar el títol de doctor honoris causa per la Universitat d'Ohio com a protesta per la caça de bruixes del senador Mc Carthy. Una de les seves contribucions més grans a la literatura són els seus relats fantàstics. Escrits amb un estil rítmic i elegant, desprenen l'humor intel·ligent que caracteriza tota l'obra de Thurber. Como ell mateix va dir: ‘El riure no s'ha d'eliminar d'enlloc, ja que ho millora tot’.