Les persones s’enfronten a un dèficit de la cura: tenim massa feina, hi ha massa exigències, no tenim prou temps per poder cuidar adequadament els infants, la gent gran, i a nosaltres mateixos. Alhora, la implicació en la política a molts països del món arriba a baixos històrics, tot i que hauria ajudar-nos a cuidar millor, la veiem com una cosa llunyana. Democràcia i cura argumenta que necessitem repensar la democràcia, així com els nostres valors i compromisos fonamentals, des d’una perspectiva cuidadora.
Joan Tronto argumenta que hem de revisar com el gènere, la raça, la classe i el mercat desvien el treball de cures, i pensar la llibertat i la igualtat des de la perspectiva de fer les cures més justes. La idea que la producció i l’economia són la principal preocupació humana i política ignora la realitat: la cura és al centre de la vida humana, però actualment és fora de la política. Democràcia i cura busca les raons d’aquesta desconnexió i argumenta a favor de fer de la cura el punt central de la política democràtica.
Yazar hakkında
Joan C. Tronto (Minnesota, Estats Units, 1952) és professora de ciències polítiques a la Universitat de Minnesota, i abans va ser professora d’estudis de gènere i ciència política al Hunter College i al Graduate School de la Universitat de Nova York.
Després de graduar-se el 1974 al Oberlin College, va cursar un màster (1976) i va realitzar un doctorat (1981) a la Universitat de Princeton. Els camps d’investigació de Tronto van des de les teories polítiques, el gènere i l’ètica de la cura fins al pensament polític. Actualment treballa qüestions relacionades amb teoria política feminista, les dones a la política i aspectes relacionats amb la diversitat. Els seus escrits més importants tenen a veure amb l’ètica de la cura.