Afhandlingen undersøger i hvilken udstrækning forskellige former for filosofisk tænkning kan gøre sig gældende og gør sig gældende indenfor coachpraktikken, og udforsker hvordan filosofisk tænkning desuden kan indlejres i og anvendes som reservoir og inspirationsgrundlag i og for den coachende dialog. I afhandlingen søges der til yderligheder og inderligheder, hvilket samtidig er den form for dom, som gør sig gældende udi afhandlingen, dvs. en særartet måde at kritisere coachpraktikken gennem anvendelsen af filosofiske perspektiver, der primært hentes fra den vestlige filosofihistorie fra oplysningstiden og frem.
Afhandlingen er et udtryk for en fordringsfuld bearbejdning og samtidig en filosofisk betænkning af coachpraktikken som mangefacetteret fænomen. Den er metodisk og tematisk inspireret af den transcendentale materialisme og den naive, eksistentielle, transcendentale fænomenologi.
Yazar hakkında
Kim Gørtz er filosof og forfatter til 25 bøger. For første gang udgiver han en bog hvor han digter filosofisk og filosoferer digtende. Har tidligere været optaget af fagfilosofiske udgivelser og erhvervsorienteret litteratur udi ledelse og arbejdslivet i bred forstand.
Kim Gørtz er uddannet i filosofi og psykologi fra Københavns Universitet (1997) og har været ansat på CBS i 20 år (1998-2018), og har undervist på RUC (1998-2005), Odense universitet og Aarhus Universitet (hvorfra han også har erhvervet Ph.d.-graden).
Han har arbejdet med coaching og protreptik i 15 år og været ansat som seniorkonsulent i Copenhagen Coaching Center i 10 år, hvor han har uddannet over 200 coaches og trænet ledere i offentlige organisationer og private virksomheder i at omsætte og anvende filosofiske tanker, modeller og teorier i/til deres ledelsespraksis.