På cyklen er livet simpelt …
Jeg er på vej fra et sted til et andet og det er i store træk alt jeg behøver at vide.
Der er kun mig og cyklen i det store, uendelige univers.
Jeg er en cykelmaskine.
Velkommen til en spændende bog om ultracykling, fortalt af en af de passionerede danske udøvere af sporten. I en række medrivende beretninger, følger vi Morten Kjærsgaards deltagelser i udfordrende ultracykelløb i forskellige dele af verden.
Tag med på mountainbike til Marokkos støvede hyrdestier i Atlasbjergene og til voldsomme stigninger i de belgiske Ardennerskove. Oplev det skotske højlands ensomme vidder og ophøjede skønhed, tyske og jyske grusveje og stier. Fornem presset for at nå toget over Storebælt under det danske landevejsløb, Race Around Denmark.
Endeløse timer i sadlen med tid til at glædes over livet, kroppens muligheder og verdens forunderlige storhed, omsættes i Mortens skriverier til vedkommende, humoristiske og nærværende betragtninger.
Fortællinger om eventyret og glæden ved at begive sig ud i det uvisse, tilsættes refleksioner over livets små og store tildragelser og skaber et magisk univers som vil give mening for både cykelentusiaster og folk, som holder af en velfortalt historie.
Som aktiv udøver på den danske og internationale ultrascene siden årtusindskiftet, trækker Morten Kjærsgaard på mange års erfaringer og oplevelser i denne første, personlige bog om ultracyklingens forunderlige verden.
Yazar hakkında
Morten Kjærsgaard er født i 1962 i Aarhus.
Morten er uddannet pædagog, og har læst en kandidateksamen fra DPU i pædagogisk sociologi, samt en diplomuddannelse i ledelse. Han arbejder til dagligt som leder i en fritids, – og ungdomsklub i Viborg kommune.
Morten er en erfaren guitarist og sanger, og har udover utallige jobs til private og offentlige sammenkomster, medvirket på flere musikalske udgivelser.
Mortens cykelliv tog fart i 1997 efter Bjarne Riis´sejr i Tour de France. Han var med til opstarten af Fjends Motions Cykel Klub og er stadig medlem af klubben.
Han kørte Aarhus-København (360 km) flere gange, inden han i 2003 gennemførte det 1200 km lange, sagnomspundne franske løb: Paris-Brest-Paris.
De næste otte år kørte han yderligere fem løb af denne længde.
Morten var første dansker tilmeldt herrenes solokategori i det 5000 km lange amerikanske ultraløb: Race Across America (RAAM). Han stillede til start i løbet i 2012, 2014 og gennemførte løbet i tredje forsøg i 2016. I 2013 og 2015 deltog han i Race Around Slovenia som træning til RAAM. Disse løb kræver at rytteren har en følgebil og et supportcrew med under løbet.
Fra 2017 kastede Morten sig over unsupported racing. Her er rytteren selvhjulpen og må ikke modtage hjælp, som ikke er kommerciel tilgængelig for alle ryttere i et givent løb.
Mortens meritter 2017 til 2022 ser således ud:
2017: North Cape4000, 4000 km fra Firenze til Nordkap.
2018: North Cape-Tarifa, 7500 km fra Nordkap til sydspanien.
2019: Silk Road Mountain Race, 1750 km terræn (blandet grus, stier og lidt landevej) i Kirgisistan. Han udgik af den generelle klassifikation efter 1000 km med en defekt og endte med at køre i alt 1400 km.
2020: Atlas Mountain Race, 1150 km terrænløb i Marokko.
2022: Across the three. 480 km terrænløb I Ardennerne.
Highland Trail. Skotsk højlandsklassiker, . 900 km terræn.
Af lokale udfordinger kan nævnes danske Race Around Denmark (1600 km landevej), BERSERKR GRAVL (4-6-900 km grus), Dirty Jutland XL (400 km grus), samt et par tyske grusvejsløb.
Morten cykler ofte til og fra jobbet. Hans træning foregår således mest af arbejdstransport og ugentlig træning med den lokale cykelklub.
Morten var aktiv spejder i sine unge år og har fastholdt glæden ved bevægelse og udeliv.
Udover cykling, er læsning, skiløb, vandring, brændehugning og pasning af køkkenhave blandt favoritsyslerne.
.