Kadının adı yok
1987’de yayımlanan kitap, rekor kırarak bir yıl içinde kırk baskı yaptı. Duygu Asena bu ilk kitabında, kıvrak anlatımıyla bir kadının yaşadıklarını, daha doğrusu cinsiyeti kadın olarak belirlenmiş herkesin üç aşağı beş yukarı tanık olabileceği ortak macerayı, bir kadının ağzından anlatıyor.
Про автора
Duygu Asena, 1946’da İstanbul’da doğdu. İlk yazılarında ‘Şirin’ imzasını kullandı. Kadıköy Özel Kız Koleji’ni ve İstanbul Üniversitesi Pedagoji Bölümü’nü bitirdi. İlk yazısı Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde çıkan Duygu Asena, Kadınca (1978), Onyedi, Ev Kadını, Bella, KİM, Negatif dergilerini yönetti. Köşe yazarlığına Milliyet gazetesinde başladı, Cumhuriyet, Yarın, Sabah, Güneş, Habertürk ve Vatan gazetelerinde köşe yazarlığı, yöneticilik ve röportaj yazarlığı yaptı. TRT-2’deki ‘Ondan Sonra’ programını hazırlayıp sundu (1992-1997).
İlk kitabı Kadının Adı Yok’la adını duyuran Asena’nın geniş bir okur kitlesine ulaşan bu eseri 1988’de müstehcen bulunarak yasaklandı. Dava sürerken Atıf Yılmaz tarafından filme alındı. İki yıl süren dava sonucunda kitabın yayımına tekrar izin verildi. Yazıları ve kitaplarında değindiği temalar nedeniyle feminist yazar olarak tanınan Duygu Asena 2006’da hayatını kaybetti.
Duygu Asena’nın Doğan Kitap tarafından yayımlanan eserleri şunlardır: Orada Kadınlar Var mı?, Aslında Özgürsün, Aslında Aşk da Yok, Değişen Bir Şey Yok, Kadının Adı Yok, Aşk Gidiyorum Demez, Aynada Aşk Vardı, Paramparça, Kahramanlar Hep Erkek, Zaman Değen Sorular.