Aquest manual recull el contingut de les assignatures d’Àlgebra i Geometria I i II, del primer curs del grau en Física de la Universitat de València, a més de tractar temes complementaris que constitueixen la base matemàtica de les teories físiques actuals: la mecànica quàntica i la teoria de la relativitat. Els conceptes que s’hi desenvolupen són bàsics en la formació de físics, matemàtics i enginyers.
Про автора
Joan J. Ferrando és catedràtic de Física Teòrica adscrit al departament d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, i compta amb una llarga experiència docent en les titulacions de Física i Matemàtiques. La seua recerca se centra en l’estudi dels aspectes teòrics i conceptuals de la teoria de la relativitat general.
José María Martí és catedràtic d’Astronomia i Astrofísica i compta amb una llarga experiència docent en el grau de Física, en particular impartint les assignatures d’Àlgebra i Geometria. La seua recerca se centra en la simulació de dolls extragalàctics a diverses escales espacials i el desenvolupament de mètodes numèrics per a les equacions de la hidrodinàmica i la magnetohidrodinàmica relativistes.
Manel Perucho és professor titular del Departament d’Astronomia i Astrofísica i docent en la Facultat de Física de la Universitat de València des de 2010. Ha impartit principalment les assignatures d’Àlgebra i Geometria en primer curs de grau i part de l’assignatura d’Astrofísica Estel·lar en el màster de Física Avançada. La seua recerca està dirigida a l’estudi de processos d’alta energia en astrofísica, principalment en galàxies actives i estrelles binàries, mitjançant models teòrics i simulacions numèriques de magnetohidrodinàmica relativista.
Susana Planelles, professora titular del Departament d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, compta amb una àmplia experiència docent en el grau de Física i el Màster de Física Avançada. La seua recerca se centra en el camp de la cosmologia computacional, en particular, en l’anàlisi de la identificació, formació i evolució de galàxies i cúmuls de galàxies.