Aquest llibre explica 100 coses de la música clàssica des de fora i des de dintre, algunes que no us hauríeu imaginat mai i d'altres que segur que ja sabeu. Parla de Bach, de Mozart i de Pau Casals; de les millors obres dels darrers 500 anys; de solistes, d'auditoris, de festivals, de partitures, de constructors de violins…; de la capacitat de la música per emocionar-nos i fernos vibrar, i de la immortalitat d'algunes obres.
Tracta la música clàssica com una cosa normal i ens recorda que és vàlida per a tothom i que no cal ser-ne un expert per gaudir-la. Que ens pot agradar més o menys, però que la música —qualsevol música— està pensada per remoure'ns per dins. En definitiva, és un llibre que parla de la música clàssica amb un llenguatge apte per al comú dels mortals, que ens l'apropa a dos pams i que ens convida a preguntar-li tot el que volem saber.
Giới thiệu về tác giả
David Puertas Esteve és fill, germà i pare de músics. Després d’haver tocat totes les tecles possibles dins del gremi (composició, interpretació, direcció, docència, investigació, producció…) s’ha centrat en la divulgació musical, activitat que desenvolupa des de les aules de l’IES Can Puig de Sant Pere de Ribes i des dels escenaris de tot el país. Col·labora amb els projectes divulgatius de L’Auditori de Barcelona, del Palau de la Música Catalana, del Festival Internacional Pau Casals, de l’Orquestra Camerata XXI, de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, de l’Orquestra de Granollers, de la Camerata Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú, de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, etc. És autor del guió de desenes d’espectacles musicals i d’una dotzena de llibres, entre els quals destaquen 100 coses que has de saber de l’òpera (2016, escrit amb Jaume Radigales), Notes de concert (2012), Música encreuada (2004, amb pròleg de Màrius Serra), Stravinski i ‘L’ocell de foc’ (2003) i Mozart i ‘La flauta màgica’ (2002), a més de deu edicions de Sidoku: el sudoku musical, en català, castellà, alemany, neerlandès i japonès. També ha escrit la novel·la El pianista cec (2019).