Aquest llibre és un dels resultats del treball conjunt de docents del màster de formació del professorat de totes les universitats de Catalunya. S'ofereix un compendi d'aportacions de les onze universitats, que reflecteixen en sengles capítols com es treballa i desenvolupa la competència digital docent (CDD) i, si escau, com s’avalua en aquests estudis cadascuna de les institucions. Un dels reptes principals actuals del màster és determinar com el professorat d’educació secundària en formació inicial desenvolupa la capacitat per exercir la tasca professional amb una competència en tot allò que té a veure amb l’ús de la tecnologia (recursos, aparells i entorns digitals). I, quan parlem d’aquesta competència, fem referència a la CDD. Amb aquest llibre, resultant del projecte Cer TICDocent: certificació de la competència digital docent del professorat d’educació secundària en formació inicial (ref.: 2020 ARMIF 00006), es pretén donar resposta a l’estat d’aquesta competència en l’entorn de les universitats catalanes que ofereixen el màster de formació el professorat, alhora que mostrar una visió global i descriptiva de la panoràmica actual i apuntar horitzons que cal treballar i resoldre.
Tentang Penulis
Ramon Palau. Doctor en Tecnologia Educativa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Ha fet estades internacionals de recerca en diferents institucions europees. Actualment desenvolupa la seva tasca investigadora i docent en comissió de serveis a la Universitat Rovira i Virgili, exercint-hi la coordinació del màster del professorat, fent docència en aquest màster. És doctorat en tecnologia educativa i investigador sènior al grup de recerca ARGET (Applied Research Group in Education and Technology). Les seves línies d’investigació són la competència digital docent, el flipped learning i la utilització de la sensòrica i la intel·ligència artificial per a la millora dels espais d’aprenentatge i els processos d’ensenyament-aprenentatge.
Jordi Mogas. Doctor en Tecnologia Educativa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i graduat en Informació i Documentació amb menció en Gestió de Sistemes d’Informació per la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment imparteix docència al Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili (professor associat), als estudis d’Educació de la Universitat Internacional de València (professor adjunt) i al Departament d’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (professor col·laborador). És investigador d’ARGET (Applied Research Group in Education and Technology). Les seves línies d’investigació principals són: entorns intel·ligents d’aprenentatge, entorns virtuals d’aprenentatge i autoregulació de l’aprenentatge.