Un llibre de converses íntim i agosarat, que intenta trencar amb la imatge estereotipada que es té de les monges per acostar-nos a la riquesa i diversitat que viuen totes i cadascuna. Només una pregunta —«¿Quin és el teu desig profund?»— aboca totes les confidències i les fa totes diferents. Una pregunta rebuda en silenci i en silenci desgranada, teixida amb el fil de la memòria fins a abocar-la en un monòleg pausat. Així, la conversa s’allunya de l’entrevista periodística per entrar en el món interior.
Berta Meneses, Carme Sardà i Tort, Catalina Terrats, Eulàlia Bofill, Griselda Cos, Lucía Caram, Mariàngels Segalés, Maria Lluïsa Cortès, Mireia Galobart, Montserrat Domingo, Montserrat Viñas, Pepa Vignau, Pilar Sauquet i Muntal, Rosa M. Barber, Rosa M. Piquer, Rosa Prat, Roser Garriga, Teresa Forcades i Vila, Teresa Losada i Victòria Molins són vint monges catòliques de diferents ordes religiosos i que treballen en diferents àmbits: l’ensenyament, l’acollida, el món de la marginació, la contemplació, el diàleg interreligiós…, amb una única característica comuna: són dones, dones singulars, fidels a un desig profund que les fa viure amb plenitud.
Conté un epíleg de l’autora per la segona edició.
Circa l’autore
Laia de Ahumada (Barcelona, 1957), és doctora en filologia catalana i escriptora. Inspiradora del Centre Obert Heura i de l’associació Terra Franca. La temàtica de la seva escriptura és el camí espiritual i la recerca interior. S’interessa per la creació d’un nou llenguatge que transmeti l’experiència espiritual fora dels àmbits religiosos, amb la intenció d’apropar-la a tota persona que estigui en recerca.
Com a investigadora centra els seus estudis en l’escriptura femenina de l’època moderna.
Ha col·laborat en projectes de la Universitat de Barcelona i de l’Institut d’Estudis Catalans. És membre del consell assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.
Imparteix cursos, xerrades i conferències sobre diferents temes del seu àmbit d’acció, d’estudi i pensament, i col·labora en diferents publicacions i mitjans de comunicació, empesa per un únic desig que enfila l’escriptura, la investigació i el treball social: comunicar i compartir la riquesa de saber qui som.
És autora dels llibres A cau d’orella. Teresa de Jesús llegida avui (Claret, 1996), Vull parlar de Déu (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2001), Epistolaris d’Hipòlita Roís de Liori i d’Estefania de Requesens (s. XVI) (Universitat de València, 2003), Hipòlita Roís de Liori (1479-1546) (Ediciones del Orto, 2005), Paraules des del silenci (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2005), Monges (Fragmenta, 2008), Els noms de Déu (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2010), Monjas (Fragmenta, 2011), La vivència de Jesús des de l’espiritualitat (Ed. Claret, 2012), A cel ras. Converses amb joves pastors (Pagès, 2013), co-autora, amb Teresa Forcades i Àngela Volpini, del llibre Una nova imatge de Déu i de l’ésser humà (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2012), autora del llibre d’entrevistes Espirituals sense religió (Fragmenta, 2015) i autora del llibre infantil El sisè sentit, amb il·lustracions de Mercè López (Fragmenta, 2017). També és autora d’un contrapunt del llibre L’hinduisme, de Svami Satyananda Sarasvati (Fragmenta 2013).
A la base de dades d’autors de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana: http://www.escriptors.cat/autors/ahumadal/