Salvador Puig Antich va ser executat el 2 de març de 1974, ara fa cinquanta anys.
Amb l’ajusticiament culminava un procés judicial que va ser una gran farsa i on es va negar a Puig Antich el més elemental dret de defensa. La manipulació del cas va arribar fins al punt que la justícia militar va permetre a la policia franquista alterar el contingut del sumari fent desaparèixer documents, proves de càrrec que exculpaven l’acusat.
Aquesta és una de les colpidores revelacions que el periodista Jordi Panyella fa després de furgar en el sumari original i entrevistar- se amb desenes de testimonis directes dels fets, alguns dels quals han acceptat parlar per primer cop en aquest llibre trencant un silenci de dècades.
Aquestes noves i irrefutables proves obliguen a enlairar un clam contra la injustícia i a demanar la reobertura del procés, denegada dues vegades pel Tribunal Suprem d’Espanya, i fan de ‘Salvador Puig Antich, cas obert’ un llibre moralment necessari per a la cultura democràtica del país.
About the author
Jordi Panyella, nascut a Barcelona el 1966, és llicenciat en Ciències de la Informació (UAB). Ha dedicat la seva carrera periodística a la premsa diària i ha col·laborat en ràdio i televisió. El 1986 va començar a treballar a ‘El Punt Diari’, primer a Girona i després com a corresponsal polític a Barcelona. L’any 1990 va aterrar a l”Avui’, ‘El Punt Avui’ des del 2010, on ha escrit sempre a la secció de Societat, especialitzant-se en l’àrea de tribunals.
Ha publicat ‘Fèlix Millet, el gran impostor’ (Angle, 2012, dues edicions), ‘Salvador Puig Antich, cas obert’ (Angle, 2014, tres edicions), la novel·la ‘Infidels a la pàtria’ (Capital Books, 2016), ‘Perquè corren els presos’ (Saldonar, 2018), ‘La vida amarga de les flors’, amb Pat Millet (Angle, 2019, tres edicions), ‘Barcelona 2020. Crònica visual del confinament’ (Saldonar, 2020) i ‘Causa general’ (Angle, 2019, tres edicions).